Çantat me peshë të rëndë deformojnë boshtin e kurrizit te nxënësit

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës është deklaruar me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor në të gjitha shkollat e Kosovës.

Në një status  në Facebook, IKSHP shkruan rreth peshës së rëndë të çantave që bartin nxënësit në shkolla, e të cilat deformojnë boshtin e kurrizit.

“Prindër dhe arsimtarë, menaxhimi i zvogëlimit të peshës së çantave të rënda parandalon të gjitha deformimet e boshtit të kurrizit te nxënësit e shkollave fillore”, shkruan IKSHP.