Nisur nga iniciativa e Tiranes edhe ne Fier  nje grup nismetar i te rinjeve te shkollave te Fierit kane ftuar qytetaret te firmosin “Vettingun

”.

Te rinjte kane ngritur nje cader ne pedonalen prane xhamise Fier ku kane ftuar qytetaret te behen pjese e kesaj iniciative ne baze te se ciles shprehim vullnetin e tyre per te pershpejtur procesin e reformes ne drejtesi .Interesimi i qytetareve ka qene mjaft i madh . Qytetare te shume jane afruar prane kesaj cadre dhe kane firmosur pro reformes ne drejtesi dhe largimit te korruptuarve